Екскурзия до Русия със самолет, 8 дни и 7 нощувки

Оферта №: 192 Цена от: 2 425 лв Категория: Екскурзии Държави: Русия Дестинации: Москва и Санкт Петербург Дати: от 10.08.2017 до 17.08.2017 Продължителност: 8 дни / 7 нощувки Транспорт: Със самолет Маршрут: София Москва и Санкт Петербург

Екскурзия до Русия със самолет, 8 дни и 7 нощувки

 

Дати Цена Резервация
10.08.2017 2 425 лв. Резервирай

 

1 ден от екскурзията: София – Москва - Санкт Петербург

Излитане от аерогара София с редовен полет на AEROFLOT за Санкт Петербург в 12.30 ч. Транзитно кацане на летище Шереметиево в Москва в 15.35 ч. Продължаване в 23.15 ч. Кацане на летище Пулково в Санкт Петербург в 00.35 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден от екскурзията: Санкт Петербург – Царско село

Закуска. Полудневна екскурзия до Екатеринин дворец в Пушкино, някогашното Царско село. Външният вид на двореца поразява със своя разкош. Позлатените украшения проблясват върху синия фон на зданието. След парадното стълбище се разкрива величествена анфилада на залите. Наоколо са изложени вази от китайски и японски порцелан и картини на италиански майстори от XVII и XVIII в. Една след друга следват Кавалерската трапезария, Голямата зала – най – обширната и пищна в стил барок, Кехлибарената стая, Картинната зала, Парадният кабинет на Александър I. Посещението на дворцовия комплекс е с предварителна резервация, включва входна такса, беседа на местен екскурзовод на български език и трансфер. Следва полудневна панорамна автобусна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод на български език, включваща историческия център (UNESCO) в различни стилове – от барок до неокласика, минаване покрай крепостта Св.Петър и Павел, чиито подземия са служели за убежище на руските императори, Джамията на татарите, Марсово поле с паметника на Суворов, фотопауза на един от мостовете на р. Нева. Нощувка.

3 ден от екскурзията: Санкт Петербург - Ермитаж

Закуска. Посещение на известния музей Ермитаж, което включва трансфер, резервация, входна такса за основното крило, слушалки и беседа на местен екскурзовод на български език, продължителност на посещението от 10.00 до 13.30 ч.). Основан през 1764 г. от императрица Екатерина Велика, Ермитажът е един от най – старите и най - големи музеи в света. Думата Ермитаж идва от френски и означава място за уединение или приют за отшелник. Именно като място за уединение на царското семейство и неговите близки, е използвана сградата на Зимния дворец, където били поставени 225 картини на известни европейски художници. От средата на XIX в. музеят е отворен за публиката, като днес Ермитажът съхранява над 3 милиона артефакта и най – богатата картинна колекция в света, включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо, Тиеполо и много други бележити майстори на четката. Предоставяме възможност за посещение с екскурзовод на Залата със скъпоценностите (изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване). Следобeд свободно време. Нощувка.

4 ден от екскурзията: Санкт Петербург - Петродворец

Закуска. Полудневна екскурзия до Петродворец. Посещението включва транспорт, резервация, входна такса за парка и двореца, беседа на екскурзовод на български език). Петродворец е лятната резиденция на Петър Велики, намираща се на Финския залив на брега на Балтийско море, издигната по идея на самия Петър Велики, и разширяван впоследствие от неговите наследници. Често пъти комплексът е наричан „руският Версай”, но според много от посетителите му това сравнение е неправилно, защото по своя разкош и изящество Петродворец надминава своя френски съперник. Многобройните 176 фонтана, прекрасни паркове с позлатени статуи на божества и митологични герои, богатият великолепно декориран интериор, го превръщат в най – блестящия за времето си дворцов комплекс. Следобед свободно време. Предлагаме ви разходка с корабче по р. Нева (~1 час) срещу допълнително заплащане, започваща от няколко места на бул. Невски проспект. От корабчето може да се насладите на забележителната архитектура на сградите, които се простират от двете страни на р. Нева и вливащите се в нея канали - най – голямата православна църква Исакиевски Събор, Петропавловската крепост, Зимният дворец, Търговската палата и великолепната църква Възкресение Христово. Нощувка.

5 ден от екскурзията: Санкт Петербург – ВИСОКОСКОРОСТЕН ВЛАК - Москва

Закуска. Свободно време. Следобеден трансфер до гарата, откъдето се продължава с високоскоростния влак „Sapsan” за Москва. Пътуването продължава ~4 ч., като максималната скорост, която се достига, е до 250 км в час. Пристигане в Москва. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка. Москва е тясно свързана с историческото развитие на държавата. Създаден през 1147 г. от Юри Дългоруки, градът постепенно се налага като един от най - важните административни, политически и икономически центрове на страната, като от XVI в. е и столица на страната. Днес разположеният на бреговете на р. Москва град, е най - големият в Руската федерация и втори по брой на населението в Европа. Градът днес съчетава впечатляваща историческа част и модерен икономически център, чиято модерна архитектура не отстъпва на лондонското сити.

6 ден от екскурзията: Москва

Закуска. Начало на панорамната обиколка на града с автобус и местен екскурзовод (продълж. 6 часа), включваща Червения площад с Музея на Ленин, сградата на Държаваната Дума, Московския Университет, Болшой театър, Александровската градина и икономическото сърце на града – Московското сити. Посещение на възстановената през 2000 г. Катедрална църква, посветена на Христос Спасител, проектирана след победата над Наполеон Бонапарт и превърнала се в един от символите на Руската православна църква и на църквата – музей Св. Василий Блажени, изградена през XVI в. в чест на превземането на град Казан от Иван Грозни. Обиколката продължава с мемориалния комплекс на жертвите на Втората световна война, Кутузовския проспект и Пушкинския площад. Посещение на Третяковската галерия – огромна панорама на руското изобразително изкуство, жива и вълнуваща връзка с духовния свят и художественото майсторство на руския народ. Нощувка.

7 ден от екскурзията: Москва – Кремъл

Закуска. Начало на пешеходна обиколка на Кремъл (UNESCO) – сърцето на Москва (продълж. 4 часа), включваща Дворцовия площад, Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана, Успенския Събор, църквата Благовещение Богородично и Архангелския храм, където са погребани мнозина руски владетели, Оръжейната палата. Посещение на музейната колекция Елмазен фонд. Тук можат да се видят голямата императорска корона от злато, брилянти и перли, приготвена за коронацията на императрица Екатерина II, скиптърът на императрицата, украсен с един от най – красивите изумруди в света, Цейлонският сапфир, един от най - големите в света, прочутите диаманти Орлов и Шах, както и много ценни държавни реликви. Свободно време за разходка в района на Стари Арбат. Нощувка.

8 ден от екскурзията: Москва - София

Закуска/сух пакет/. Ранен трансфер от хотела за летището. Полет в 08.20 ч. на AEROFLOT за София. Кацане в 11.35 ч. на аерогара София.

 

 

Цената включва:

 • самолетен билет на авиокомпания AEROFLOT София – Санкт Петербург – Москва – София, летищни такси /200 EUR към 23.01.2017 г./, 7 нощувки със закуски в хотели 4****, от които 4 – в Санкт Петербург, 3 – в Москва, билет за високоскоростния влак „Sapsan” Санкт Петербург - Москва – място във втора класа, всички трансфери летище – хотел – летище, трансфер от хотела в Санкт Петербург до жп гарата и съответно от жп гарата в Москва до хотела, обиколка на Санкт Петербург с автобус и екскурзовод на български език, посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език, входна такса за основното крило, предварителна резервация и трансфер, екскурзия до Екатеринин дворец в Царско село с включен трансфер, предварителна резервация, включена входна такса и беседа на екскурзовод на български език, посещение на Ермитажа с включен трансфер, предварителна резервация, входна такса за основното крило, слушалки и беседа на екскурзовод на български език, обиколка на Москва с автобус и екскурзовод на български език с посещение на църквата-музей Св. Василий Блажени, трансфер и пешеходна обиколка на Кремъл, посещение на Елмазен фонд и Третяковската галерия с екскурзовод на български език, местни екскурзоводи на български език за обиколката на Санкт Петербург и Москва, водач - преводач от агенцията, мед. застраховка с покритие 30 000 EUR на ЗД „Евроинс“ за туристи до 65 г.

 

Цената не включва:

 • входните такси за туристическите обекти и музеи извън включените в пакетната цена, разходката с корабче по р. Нева с трансфер от/до хотела и местен екскурзовод – 25 EUR при мин. 20 туристи, 30 EUR при мин. 15 туристи.

 

Доплащане за:

 • единична стая – 550 лв.
 • туристическа входна виза за Русия за групови пътувания, се издава задължително от Руски
 • за мед. застраховка за туристи над 65 г. – 10 лв., над 70 г. – 20 лв.
 • посещение на Залата със скъпоценностите в Ермитажа с екскурзовод на български език – 20 EUR при мин. 15 туристи
 • посещение на балет – цена на билет от 105 EUR /подлежи на допълнително препотвърждение/

 

Примерни хотели:

 • Sokos Olimpic Garden**** в Санкт Петербург или подобен (www.sokoshotels.fi/en/st-petersburg/sokos-hotel-olympia-garden) – настаняване в стандартни стаи и Holiday Inn Lesnaya**** в Москва или подобен (http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/moscow/mowlu/hoteldetail) – настаняване в стандартни стаи.

 

Парична единица на Русия:

 • 100 RUB = ~3.70 лв.

 

Мин. бр. туристи за осъществяване на екскурзията:

 • 20 туристи.

 

Срок за уведомление при недостигнат мин. бр. туристи:

 • 7 дни преди началната дата.

 

Необходими документи:

 • ксерокопие на задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуване с 2 празни страници за полагане на визата, 1 цветна снимка 3.5/4.5 см, попълнен формуляр от Консулството, като туристите предоставят необходими данни за попълване му. Туристическата агенция съдейства при подготовката на документите. Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

 

Начин на плащане:

 • депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:

 • предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване

СОЛЕЙ ВОАЯЖ БЪЛГАРИЯ

Варна, 9000

ул. Дръзки 5

Моб: +359 878 62 26 10

Тел/Факс: +359 52 717 029

Ел.поща:  info@soleil.bg

  soleil.bg

Facebook: https://www.facebook.com/soleil.voyage.bulgarie

 

Екскурзия до Русия | Екскурзия до Москва | Екскурзия до Санкт Петербург | Екскурзия със самолет

*  Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в нашите офиси!.

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.
РАЗБРАХ
×

Политика за бисквитките: soleil.bg

За да работи този сайт както трябва, понякога запазваме на вашето устройство малки файлове с данни, наричани бисквитки. Повечето големи уебсайтове също използват този метод.

Какво представляват "бисквитките" (cookies)?

Бисквитките са малки текстови файлове, които се запазват на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате даден уебсайт. Те позволяват на уебсайта да запаметява вашите действия и предпочитания (като например потребителско име, език, размер на шрифта и други настройки за показване) за определен период от време, за да не се налага да ги въвеждате всеки път, когато посещавате сайта или преминавате от една страница към друга.

"Бисквитките" се използват за много цели – да се запомнят предпочитанията и настройките Ви за изглед, шрифт, език на сайта, да Ви бъдат предлагани релевантни на Вашите интереси реклами, за водене на статистика на посещенията на дадена страница, сайтът да Ви "запомни", че сте логнати и др.

Уебсайтовете често събират информация за начина, по който потребителите взаимодействат с тях - това може да включва страниците, които хората посещават най-често, дали получават съобщения за грешка от някои от тях, как навигират в сайта и др. На база анализа на тази информация се предприемат действия за подобряване на услугите и работата на сайтовете с цел приятно и безпроблемно ползване от потребителите.

По какъв начин използваме бисквитките?

soleil.bg използва Google Analytics, аналитична уеб услуга, предоставяна от трета страна (компанията Google). Google инсталира аналитични бисквитки за да ни помогне да анализираме използването на този Уебсайт. Информацията, генерирана от тези бисквитки и свързана с използването на този Уебсайт, ще бъде изпратена от Вашия браузър на Google и запазена на сървъри в САЩ и други страни. Google ще използва тази информация от наше име с цел оценка на използването на този Уебсайт, съставяне на доклади за дейностите в Уебсайта и предоставяне на други услуги, свързани с дейностите в Уебсайта и използването на интернет. IP адресът, получен чрез Google Analytics, няма да се свързва с други данни, притежавани от Google. Можете да спрете или блокирате Google бисквитките, като изберете съответните настройки на Вашия браузър. Ако го направите, е възможно да нямате достъп до всички функции на този Сайт.

Google може да предаде информацията и на трети страни, когато законът го изисква, или когато те обработват информация от името на Google. Google няма да свърже вашия IP адрес с други данни, притежавани от компанията.
Можете да откажете използването на "бисквитки", като изберете съответните настройки на вашия браузър, но имайте предвид, че ако направите това, може да не сте в състояние да използвате всички функции на този уебсайт. Използвайки уебсайта, вие давате съгласието си за обработването на данни за вас от Google по начина и за целите, изложени по-горе.

Можете да свалите и инсталирате приложението за блокиране на Google Analytics от тази връзка: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Също така, услуги като Youtube, Facebook, Twitter и Flickr, които използваме за вмъкнато съдържание (видео и снимки), създават свои бисквитки.

Видове бисквитки:

"Сесийни" бисквитки (Session Cookies)

Сесийните бисквитки позволяват да бъдете разпознати по време на еднократно посещение на уебсайта, така че направените персонализации или промени по всяка страница да бъдат запомнени в други страници от сайта. Сесийните бисквитки са временни и тяхното действие приключва, когато затворите браузъра или излезете от сайта.

Постоянни бисквитки (Persistent Cookies)

Постоянните бисквитки остават запаметени на компютъра Ви за определен период от време след приключване на потребителската Ви сесия на сайта и позволяват предпочитанията и настройките Ви да бъдат "запомнени", когато посетите отново сайта.

Бисквитки на трета страна (Third Party Cookies)

Това са бисквитки за запаметяване на информация за отчитане на ефективността на сайта и рекламите по демографски признак, интереси, продължителност на сесиите и т.н. Този сайт използва Google Analytics, услуга за уеб анализ без да се идентифицират лично отделните посетители., предлагана от Google, Inc. Цялата тази информация се използва от нас само за статистически цели и за разпознаване на грешни линкове или програмни грешки. Разкриване на информация на трети лица не се извършва. Бисквитките не се използват за цели, различни от посочените тук.

Как да контролирате бисквитките

Можете да контролирате и/или изтривате бисквитки когато пожелаете – за повече информация вижте aboutcookies.org.Можете да изтриете всички бисквитки, които вече са запазени на вашия компютър, а също така можете да настроите повечето браузъри да ги блокират. Ако направите това обаче, може да се наложи ръчно да настройвате някои параметри всеки път, когато посещавате даден сайт, а освен това е възможно някои услуги и функции да не работят.

Бисквитки които ползваме

КомпанияБисквитка на трета странаИме на бисквиткаТипОписание
GoogleДа__utma, __utmb, __utmzПостояннаGoogle analytics
GoogleДа__utmcСесийнаGoogle analytics
GoogleДаVISITOR_INFO1_LIVEПостояннаYouTube
GoogleДаGEO, use_hitbox, recently_watched_video_id_listСесийнаYouTube
FacebookДаdatr, act, presence, p, fr, lu, c_user, s, cs, csm, c_user ПостояннаСъздават се от Facebook, ако са използвани плагини като бутон "Харесай", "Сподели" и други сервиси на Facebook. По-подробна информация на Facebook.com
GoogleДаPREF, NID, APISID, HSID, SAPISID, SID, SSIDПостояннаСъздават се от Google, ако в сайта са използвани социални плагини като "Google+", "YouTube" видео плейър и други сервиси на Google. По-подробна информация на Google
kiwiНеPHPSESSIDСесийнаОписание

Затваряйки уведомлението или продължайки взаимодействието си с този сайт, Вие се съгласявате с използването от нас на бисквитки.

СЪГЛАСЕН СЪМ БЕЗ БИСКВИТКИ